HULLU RUUSU

Hullun Ruusun toinen albumi Rehab on upea pop-albumi, monipuolinen, hämmentävä ja nautittava kokonaisuus. Sydäntä kutkuttavia, teräviä, mutta lempeitä kappaleita kauneusleikkausklinikoiden takapihoilta, vinttikoirakilpailujen ajolähdöistä ja Utsjoen uimahallin terapia-altaan uimatyyleistä. Laulut puikkelehtivat henkilökohtaisen ja universaalin välillä ja piirtävät sekä totuudenmukaisen että fantastisen kuvan maailmasta ja mielestä, maastosta ja kartasta, läheisriippuvuudesta, petoksesta, anteeksiannosta, lähiöintiaanin ulkopuolisuudesta, linnun lennon
lyhyydestä ja villihevosten voimasta.

Ylistetyn ja kiitetyn debyyttialbumin tavoin laulut ovat Merita Bergin ja Antti Hermajan suloisen yhteistyön hedelmiä. Ensimmäisen levyn jälkeen sydänpupusten suhde oli niin koetuksilla että kaksi kiertuetta peruttiin ja kovasta kysynnästä huolimatta yhtye jäi telakalle. Tauolla syntyi tämän laulun levyt sekä Rosita luun debyyttialbumi. Nyt sydänsurut on lusittu ja puukot tupessa.

Merita Berg kertoo: “Rehab viittaa läheisriippuvuudesta vieroitukseen kuntouttavassa työttömyystoiminnassa. Se oli mun ja Antin nimi sille ajalle, kun pidimme toisistamme taukoa, jotta pystyttäis taas toimimaan yhdessä. Tehtiin Minnesota-hoidossa sitten myös kappaleita toisillemme ja toisistamme, mä tein esim. Cherokeen ja Käsipohjaa, Antilta tuli Rehab ja Yö on suojasi.”