Heppatytöt

Ilmiössä nähdään demo Kalteva Co:n ja Leena Harjunpää Co:n tulevasta yhteisteoksesta Heppatytöt. Heppatyttöjen ensi-ilta on 20.10.2018 Kulttuuritehdas Korjaamolla, Helsingissä. Lisätietoja: www.heppatytot.com.

Heppatyttöys ei ole sidottua ikään tai sukupuoleen. Heppatyttöys on asenne, maailmankuva, tapa elää. Yksin ja pareittain niin tytöt kuin hevosetkin ovat hallittavissa. Laumana he ovat uhka. He pukeutuvat miten huvittaa, nauravat liian kovaan ääneen, eivät sopeudu kouluratsastuksen sääntöihin, laukkaavat villisti auringonlaskuun eivätkä kysy kenenkään lupaa tehdäkseen mitä huvittaa. Heppatytöt on nykytanssia ja nukketeatteria yhdistävä näyttämöteos tytöistä, hevosista ja näiden kahden ”lajin” ainutlaatuisesta suhteesta.

Työryhmä
Ohjaus: Maija Linturi
Koreografia: Leena Harjunpää
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Valosuunnittelu: Lauri Lundahl
Nuket ja pukusuunnittelu: Sarune Peciukonyte
Esiintyjät: Heidi Suur-Hamari, Elina Hauta-aho, Johanna Kultala, Linda Lemmetty

Taiteilijaesittelyt

Ohjaaja Maija Linturi on Helsingissä asuva freelance-nukketeatteritaiteilija. Linturi on työskennellyt nukketeatteriohjaajana useissa vapaan kentän produktioissa sekä kaupunginteattereissa. Linturi on tehnyt paljon yhteistyötä eri alojen taiteilijoiden kanssa, teatterista tanssiin ja videotaiteeseen. Linturin töitä yhdistää vahva visuaalinen ote ja pyrkimys keveyteen raskaitakin aiheita käsiteltäessä. Koreografi Leena Harjunpää (TaM) on koreografin töiden lisäksi tanssinut ja näytellyt useissa esityksissä sekä työskennellyt nukketeatteritaiteilijoiden kanssa. Harjunpään teosten tavaramerkkinä on liikkeen yhdistäminen teatterillisiin ja osin koomillisiinkin elementteihin luoden kuitenkin syvälle luotaavan katsauksen ihmisyyden ja sosiaalisten rakenteiden ytimeen. Nykytanssin lisäksi Harjunpää tanssii intohimoisesti vogueta.

Äänisuunnittelija Jouni Tauriainen (TeM) on työskennellyt freelance- äänisuunnittelijana ja  säveltäjänä vuodesta 2010. Tauriainen työskentelee pääsääntöisesti nykytanssiteoksissa, mutta tekee äänisuunnitteluja ja musiikkia myös teatteri- ja nukketeatteriesityksiin. Esittävän taiteen ohella Tauriainen julkaisee electropunk musiikkia nimellä I Think I Broke Something englantilaisen JST Recordsin kautta.

Elina Hauta-aho (TaM) on Helsingistä käsin toimiva tanssitaiteilija. Hauta-aho työskentelee nykyään pitkälti vapaista taiteilijoista koostuvissa ryhmissä, joissa hän on perustajajäsenistöä. Hauta-aho näkee tanssitaiteilijan työn tärkeänä rakenteiden välissä sukkulointina, paikkana kyseenalaistaa vallitsevaa, mahdollisuutena ymmärtää, ihmetellä, pysähtyä, nauttia fyysisyydestä sekä ennen kaikkea oppia kuulemaan itseään ja toisia.

Koreografi Leena Harjunpää (TaM) on koreografin töiden lisäksi tanssinut ja näytellyt useissa esityksissä sekä työskennellyt nukketeatteritaiteilijoiden kanssa. Harjunpään teosten tavaramerkkinä on liikkeen yhdistäminen teatterillisiin ja osin koomillisiinkin elementteihin luoden kuitenkin syvälle luotaavan katsauksen ihmisyyden ja sosiaalisten rakenteiden ytimeen. Nykytanssin lisäksi Harjunpää tanssii intohimoisesti vogueta.

 

Heppatytöt  Lehto-lavalla klo 15.30–15.45 & 20.00–20.15.