RAISA MARJAMÄKI & TACO BELLS

Raisa Marjamäki & Taco Bells

Raisa Marjamäki on asunut Helsingissä, Lahoressa, Piikkiossä, Orivedellä, Jyväskylässä, Anstrutherissa, Edinbrughissa sekä Ristijävellä Kainuussa, jossa hän on viime vuosina pohtinut paljon paikallisuutta tulematta kummempiin lopputuloksiin. Häneltä on julkaistu teokset Katoamisilmoitus (Palladium kirjat, 2010), Ei kenenkään laituri (Poesia, 2014) sekä käännös Kiinalainen yksisärvinen – merkintöjä kiinalaisesta sanakirjasta (Poesiavihkot #12).

Taco Bells soittaa improvisoitua musiikkia vahvoilla jazzmausteilla. Kolmikon musiikki rullaa oudon loogisesti ja muovautuen luonnollisesti tilanteesta toiseen. Konsertissa saatetaan luoda pitkiä meditatiivisia kaaria tai sitten vaan lentää ideasta toiseen häpeilemättömän nopeasti. Free jazz!!!

Taco Bellsin historiasta löytyy poikkeuksellisen kiinnostavia vierailijoita vapaan jazzin ja kokeellisen musiikin huipulta, kuten Peter Brötzmann, Dylan Nyoukis ja Martin Küchen. Viime vuosien aikana yhtye on työskennellyt yhdessä kotimaisen kokeellisen musiikin pioneerin Pekka Airaksisen kanssa.

Yhtye on innoissaan mahdollisuudesta soittaa yhdessä runoilija Marjamäen kanssa.

Tero Kemppainen – kontrabasso
Sami Pekkola – saksofoni
Jaakko Tolvi – rummut